ATI SE

Leverantör av specialmaterial och -komponenter

Allegheny Technologies Incorporated är en av värdens största och mest diversifierade producenterna av specialmaterial och -komponenter i världen med med en omsättning på ca 3,5 miljarder USD under de senaste tolv månaderna. ATI har ca 9600 heltidsanställda över hela världen och använder innovativ teknik för att erbjuda en lång rad specialmateriallösningar på den globala marknaden.

Våra viktigaste marknader är flyg och försvar, olja och gas/kemisk processindustri, elenergi, läkemedelsbranschen, bilindustrin, livsmedelsutrustning och vitvaror, byggbranschen och gruvindustrin.

Våra produkter innefattar titan och titanlegeringar, nickelbaserade legeringar och superlegeringar, tekniskt smide och gjutgods, zirkonium, hafnium, nioblegeringar, kornorienterat elektriskt stål, rostfritt stål och specialstål.

Marknader

Vi fokuserar vår avancerade specialmaterialteknik, oöverträffade tillverkningskapacitet och våra innovativa produkter för att kunna tillhandahålla den globala marknaden med mycket diversifierade produkterbjudanden... Läs mer om ATI:s marknader >

ATI Produkter

Produkter i specialmetall

För att växa i världens viktigaste branscher – flyg och försvar, olja och gas/kemisk processindustri, läkemedelsbranschen, bilindustrin, byggbranschen och gruvnäringen, livsmedelsutrustning och vitvaror, transport- och elektronikbranscherna – på lösningar som är tillverkade av avancerade specialmaterial.

ATI:s specialmaterial

ATI:s specialmetallprodukter är de legeringar, near net shape produkter och komponenter som uppfyller dessa krav. ATI tillverkar dessa material i ett brett spektrum av färger och former och kemiska sammansättningar, genom en leveranskedja som står bakom vårt åtagande att leverera vid varje steg längs vägen, från primär metall till applikationsfärdiga komponenter.

Våra specialmetallprodukter har unika och värdefulla egenskaper, till exempel korrosions- och värmebeständighet, låg vikt, styrka, hårdhet och formbarhet. De innefattar titan och titanlegeringar, nickel- och koboltbaserade superlegeringar, rostfritt stål och specialstål, kornorienterat elektriskt stål, armeringsmaterial, zirkonium och relaterade legeringar.

Produktformer

Vi producerar specialmetallprodukter som valsade plåtar, lindat material, band och Precision Rolled Strip®-produkter och folier. Dessutom producerar vi långa produkter i tackor, valsämne, stänger, tråd, fästdon, former, profiler och sömlösa rör.

Near Net Shape, komponenter och maskinbearbetningslösningar<

Vårt engagemang för en fullständig leveranskedja inom ATI innefattar även former som near net shape pulvermetallprodukter, modernt utvecklade och tekniskt komplext smide, gjutgods, bearbetade komponenter och en komplett portfölj med den forskning, testning och certifiering som krävs för att möta dina moderna inköpskrav.

Kompletta lösningar. Avancerad teknik. Integrerade resurser. En solid och komplett leverantörskedja som är fokuserad på dina tillämpningar. När världen blir allt mer komplex är det mer rimligt än någonsin att förlita sig på ATI:s specialmetallprodukter för dagens och morgondagens växande globala branscher.

Legeringar/halvfärdiga produkter

 • Titan
 • Nickel/kobolt
 • Rostfritt stål
 • Kornorienterat elektriskt stål
 • Zirkon
 • Legeringar i niob, hafnium, tantal, volfram, tungsten och vanadin
 • Armeringsmaterial

Near Net Shape produkter

 • Smide
 • Gjutgods
 • Pulvermetall

Komponenter

 • Maskinbearbetade komponenter

ATI Marknader

​​ATI tillhandahåller avancerade specialprodukter i metall och tjänster för en mängd globala marknader. Våra ledande teknikmetaller innefattar titan och titanlegeringar, nickelbaserade legeringar och superlegeringar, kornorienterat elektriskt stål, rostfritt stål och specialstål, zirkonium och relaterade legeringar. Vi erbjuder även smide, gjutgods och maskinbearbetning.

Flyg och försvar

Flyg

ATI integrerar historisk kapacitet med de beprövade avancerade metall- och tillverkningsresurser som krävs för att tillverka kommersiella och militära...

Försvar

ATI är en ledande amerikansk tillverkare av en lång rad specialmetaller och armeringslösningar för militären och försvarsindustrin...

Olja och gas/kemisk bearbetning

Olja och gas

ATI levererar korrosionsbeständiga material med hög hållfasthet för utmanande prospektering, borrning, produktion...

Kemisk bearbetning

ATI tillverkar det mest mångsidiga utbudet av material för kemiska processer, inklusive nickelbaserade legeringar, rostfritt stål och...

Elektrisk energi

Effektfördelning

ATI är en ledande producent av kornorienterat elektriskt stål för krafttransformatorer, samt för ett komplett sortiment av rostfritt stål och...

Elektrisk energi

Vårt titan och våra titanlegeringar, nickellegeringar och vårt gjutjärn används i elektriska tillämpningar med kol, kärnkraft, naturgas och...

Andra stora marknader

Bilindustrin

ATI erbjuder ett komplett utbud av nickellegeringar, rostfritt stål och andra specialmetaller för bilindustrin...

Entreprenad och gruvdrift

ATI:s produkter i smide, rostfritt stål och andra specialmetaller ger högpresterande, kostnadseffektiva...

Elektronik och kommunikation

ATI tillverkar legeringar med unika elektriska, magnetiska, kosmetiska och korrosionsresistenta egenskaper...

Livsmedelsutrustning och vitvaror

Ekonomin, formbarheten, estetiken och korrosionsbeständigheten hos rostfritt stål har gjort materialet till ett...

Läkemedel

ATI:s specialmetaller är byggstenar i många av den moderna industrins mirakel. Från knä- och höftimplantat till...

ATI Företag

Med vår breda produktportfölj, erfarenhet och oöverträffade tillverkningskapacitet är det viktigaste för våra kunder vad våra företag har gemensamt: en historia av innovationer, vår branschledande position och vårt kundfokus.

Oavsett om du arbetar direkt med ett ATI-företag eller arbetar med flera företag som samarbetar som ett team i en ATI-marknadssektor kommer du att få uppleva vårt fokus och våra gemensamma värderingar. Och du kommer att dra nytta av tillgången till alla de resurser och den erfarenhet som finns i den säkra och omfattande ATI-försörjningskedjan.

De branscher ATI är verksamt inom innefattar:

 • ATI:s gjutna produkter
 • ATI:s valsade platta produkter
 • ATI:s smidda produkter
 • ATI:s specifika legeringar och komponenter
 • ATI:s flowform-produkter
 • ATI:s specialmaterial
 • ATI:s pulvermaterial

Kontakta oss

Kontakta

ATI - Scandinavia Office

Vassbonnyn 7-P.b. 260

1411 Kolbotn

Kolbotn, Norway 1411

Phone: 011-47-66-80-06-41